22 Mart 2013 Cuma

Sadaka taþý

SADABAT - Sadabat.net MAKALELER Dedelerimiz onur ve vakarindan dolayi ihtiyaçlarini kimseye açamayanlar için ince ve farkli bir yardim metodu gelistirmis: Sadaka Taslari.
Sadaka Tasi 5 Eylül 2009 Yoksullara sahsiyetlerini rencide etmeden gizli olarak yardim etme anlayisinin bir ürünü olarak "sadaka taslari" dogmustur. Bir müslümanin gün-lük sadakasini her gün muntazam...
SADAKA TASI « Kemal Elitemiz SADAKA TASI. Tanyeri agarmis, duru ve tertemiz havada parlak yildizlar seçiliyordu, iki ay önce yagan kar yogunlugunu kaybetmeden, kuru zemheri ayazinda tozlasmis ve uçusuyordu.
Sadaka Taslari Sadaka taslari, zenginin vakarini, fakirin onurunu düsünerek gelistirilmis Türk-Islâm kültürünün en güzel sentezlendigi örneklerdendir.
Sadaka Taslari Mermer sütunlarin ardinda bekleyen bagislar"Sadaka Taslari", farkli çap, ebat, sekil ve türde olmakla beraber genellikle beyaz renkli, silindirik, çogu antik mermer sütunlardir.
sadakatasi.org.tr/ Sadaka Taslarinin Misyonu. "Sadaka veren erkeklere ve sadaka veren kadinlara ve Allah'a karz-i hasende bulunanlara(gönül hosluguyla güzel bir ödünç verenlere)...
Sadaka Tasi Sadaka Tasi Eski Istanbul'da yardimlarin en göze batmayani ''sadaka taslari'' kullanarak yapildi. Bu taslar bir buçuk-iki metre yüksekliginde mermerden olurdu.
Sadaka tasi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder